Свържи се с нас

Икономика

Обучение: Еврофондове

Published

on

На 18.11.2010 г. председателката на Националното сдружение на малкия и среден бизнес (НСМСБ) Елеонора Негулова излезе с предложение до г-н Томислав Дончев – Министър по управлението на средствата от ЕС, г-н Мирослав Найденов – Министър на земеделието и храните и г-н Светослав Симеонов – Изп. Директор на ДФЗ – РА в НДК в рамките на конференция „Усвояване на средствата от европейските фондове: национални приоритети; опитът на Испания”. НСМСБ установи, че е застрашено изпълнението на бизнес проектите по ПРСР поради липса на наръчници за изпълнение на договорите, в които да се отговори на често задаваните въпроси, като се подпомогнат бенефициентите и консултантите. Идеята бе приета незабавно и на сайта на Министерство на земеделието и храните ще се появят отговорите на 10-те най-често задавани въпроса, а в началото на следващата годинаще бъде създаден и така нужният наръчник.

НСМСБе с дългогодишен опит при разработване и управление на проекти за общини, фирми и земеделски производители, финансирани от Европейската комисия, международни програми, ПРСР и ОП. От 7 до 10.12.2010 г. в София ще се проведат поредните практически семинари: 1. Техническо и финансово управление на проекти. Планиране на успешно кандидатстване. 2: Достъп до средства за зелена енергия – ВЕИ и енергийна ефективност; 3. Новото в данъчното приключване за фирми. 4.Новото в данъчното приключване за бюджетни организации. Обучението е подходящо за общини, бюджетни предприятия, НПО;ръководители на фирми, земеделски производители;членове на проектни екипи; счетоводители, които работят по проекти;ръководители на фирми-бенефициенти, стартиращи изпълнението на проекти. Програма на семинарите, обучителен екип и условия могат да се видят на www.nasmb-bg.org.Обученията изясняват: печелившият подход, за да се получи максималният размер на одобрената сума за проекта; окомплектоване на финансови и технически отчети; преодоляване на проблемни зони в проектния цикъл; изграждане на електростанции (ВЕИ и ко-генератори); ПЧП чрез финансиране от европейските програми; годишното счетоводно приключване на 2010 г.; Семинарите дават: методика за успешно управление на проекти; съвети по конкретни казуси; практически насоки за реализация на идеи; бизнес-планове за различни ВЕИ; Иновативни технологични решения с високо КПД; Достъп до международна мрежа от потенциални инвеститори и партньори на НСМСБ; Комплект материали и сертификат.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица